minusta jotakin

FIN MVA FIN JVA
Curlicue' Urban Cowboy
5.8.2003-26.12.2012

Olen hevosyrittäjä ja koiraharrastaja Salosta,aivan eteläisimmästä Suomesta.

Olen aina pitänyt eläimistä. Hevoset ja koirat ovat suurin kiinnostuksen kohteeni. Olen kaupunkiperheestä, mutta sain mahdollisuuden hankkia hevosen 16-vuotiaana tuttavieni ostettua maatilan. Ensimmäisen koirani (labradoriuros Roope) hankin heti muuttaessani "omaan kämppään" lukion,hevostalouskoulun ja kengitysseppäkoulun jälkeen. Jäin hevosalalle ja nykyään opetan ja valmennan hevosia työkseni omalla Kisarilan tilalla. Tallillani on myös yksityisiä hevosia täyshoidossa ja harjoitan pienimuotoista kasvatustoimintaa.

Koiratausta

Liityin Salon Seudun Noutajiin ensimmäistä kertaa Roope-koiran myötä ja innostuin noutoharjoittelusta.Kävin sen kanssa noutajien taipumustestissä pari kertaa. Tähän koiraan olis voinu heittää kuluneeen kliseen; kyllä se kotona osaa... Todennäköisesti Roopen suurin ongelma oli arkuus vieraita uroksia kohtaan, koska se joutui valitettavasti kaksi kertaa toisen uroksen hampaisiin. Katsoin viisaammaksi antaa Roopen olla vaan tallikoirana ja siinä roolissa se oli loistava. Myöhemmin liityin uudestaan Salon seudun noutajiin ja olen ollut välillä varajäsenenä ja välillä hallituksessa mukana, viimeksi varapuhenjohtajan roolissa hallituksessa. 2019 tein tilaa uusille jäsenille hallituksessa, mutta jatkan edelleen noutotoimikunnassa, koska saan kovasti iloa siitä, että saa auttaa muita koirien kouluttamisessa.

Toinen koirani oli kiharakarvainen noutaja. Musta uros Curlicue's Urban Cowboy, joka hankittiin Lapualta,Turjan Astan Curlicue's kennelistä. Capon kanssa tulikin harrasteltua vähän kaikenlaista, näyttelyitä, metsästyskokeita ja vesipelastusta. Mutta jäljestäminen oli se Capon juttu. Innostuin käymään metsästyskoirien jäljestyskokeissa ja Capo saavuttikin sillä alalla Jva (jäljestysvalio) tittelin FinMva:n rinnalle. Mutta kaikista eniten ylpeilen tämän koiran kohdalla sen sitkeydestä käytännön jäljellä. Capo oli auttamassa useita kertoja haavakkohirvien jäljittämisessä. Valitettavasti jouduin luopumaan 2012 tapaninpäivänä tästä hienosta koirasta äkillisen sairauden takia, sen ollessa 9-vuotias.

Kiharakarvainen noutajanarttua,Curlicue's Double Charm (Sara) liittyi perheesemme 2007 syksyllä. Saran kanssa  keskityin enemmän noutoharjoitteluun. Sara olikin innokas noutaja ja voin ihan rehellisesti sanoa sen kohdalla, että se tekemisillään tai tekemättä jättämisellään peilasi 100% sitä, mitä olin harjoitellut tai jättänyt harjoittelematta. Sara rakasti myös vepeilyä (vesipelastusta), joka on ollut kaikille kiharoilemme mieluisaa.

Jane tuli taloomme täyttämään Capon jättämää tyhjää aukkoa perheessämme.Capon tassunjälki jäi pysyvästi sydämeemme, mutta Janen (Kulteen Calamity Jane) tulo tammikuussa 2013 toi kotiimme taas elämää ja vauhtia. Jane hankittiin Kulteen kennelistä Anne Paavolalta, Muhokselta .Jane onkin erityisen innokas noutaja, mutta on se pyörähtänyt myös näyttelykehässä.

Noutajieni innoittamana hankin metsästyskortin 2013 keväällä.  Samana vuonna minut hyväksyttiin myös Halikon Nummen metsästysseuraan koejäseneksi. Kasvattajan peruskurssin suoritin 2012 ja 13.11.2014 minulle myönnettiin kennelnimi Kisarilan. 2017 vuoden alussa meille tuli ensimmäinen tanskalais-ruotsalainen pihakoira Yacatis- kennelistä. Yoda teki ensimmäisen pentueen Yacatis-kennelille. Pentue syntyi meillä ja sain näin ensikosketuksen pennuttamiseen. Tästä pentueesta jäi meille prinsessa Leia, toinen pihakoira. Vasta kahdeksan vuotta kasvattajakurssin jälkeen meille lopulta tulee ensimmäinen Kisarilan pentue.Alkuperäinen suunnitelma  oli kasvattaa kiharakarvaisia noutajia.Nyt vasta kolmannen nartun , joka on tanskalaisruotsalainen pihakoira,myötä haave toteutuu.

Hevoskasvatus

Hevospuolella ensimmäinen kasvattini on SH-ori Monsteri (enn.1,22,7 ja 68000e). Sen emänsuku jatkuu jo neljännessä polvessa, kun 2018 Monsterin emän Kirman sirkan  varsan varsa varsoi 2018 Erikassonista orivarsan  

Olen kuulunut monta vuotta myös Varsinais-Suomen hevosjalostusliittoon.Eli olen hevosalalla hevosen kasvattaja, omistaja ja valmentaja.

 Olen lisensin omaava amattivalmentaja ja parhaita treenissä olleita hevosia ovat valiojuokisjaoriit Monsteri, Kirman Jokeri, (37915e) ja Tutun Taika(41625e).

  • Jane s.27.11.2012 & Miro, kuva 30.3.2013

  • FINMVA Curlicue's Double Charm s.23.8.2007
    kuva. Marika Simelius