Tanskalaisruotsalainen pihakoira

Wikipediasta lainattua

Rotumääritelmän mukaan pihakoira on valpas vahtikoira, älykäs, eloisa ja seurallinen.

Rotua ei pidetä yhtä taistelunhaluisena ja nopeasti tulistuvana kuin pienpetojahtiin kehitettyjä terrierirotuja, mutta pihakoirallakin voi alkuperäisen käyttötarkoituksensa mukaisesti olla vahva metsästysvietti, joka kohdistuu jyrsijöihin ja muihin maatalon pihapiirin kutsumattomiin vieraisiin. Pihakoira saattaa myös ilmoittaa haukkumalla näkemistään tai kuulemistaan kulkijoista, vaikka kyseessä ei muuten ole kovin äänekäs rotu. Pihakoira on varsin energinen rotu, joten suunnitelmallinen koulutus, aktivointi tai harrastaminen koiran kanssa on suositeltavaa, jotta koiran toiminnantarve saadaan kanavoitua oikein.

Pihakoiraa harkitsevalle löytyy paljon tietoa Suomen tanskalaisruotsalaiset pihakoirat ry. n kotisivuilta, www.pihakoirat.net

Jalostustavoitteeni

Tavoitteenani on kasvattaa terveitä ja hyväluonteisia pihakoiria.

Pentu meiltä

Pennut kasvavat meillä perheen keskellä. Etsin pennuille rakastavia koteja ja olen kiinnostunut  myös pentujen elämästä uusissa kodeissaan. Pennut myydään madotettuina, sirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina.Pentujen mukana tulee kirjalliset ohjeet.Koska haluan tietää myös jalostustavoitteitteni onnistumisesta, toivon että pentujen lonkat kuvattaisiin ja polvet ja silmät tarkastettaisiin 1-2 vuotiaina. Lisäksi olisi hienoa, että koira kävisi edes kerran virallisissa näyttelyissä.