4. heinä, 2015

treenailua

Menin aamupäivällä Saran ja Janen kanssa lammelle, kun oli niin kuuma. Olen harjoitellut Janen kanssa nyt niin,että saisin sen "luopumaan" vedestä. Vesi on sille niin vahva elementti, että se vetää todella kovasti.

Edellisessä treenissä teimme sille liian vaikean haasteen, kun tein motivoidun ohjauksen,(eli kaveri näytti mihin putoo dami) , sitten heitettiin vesimarkkeeraus ja kuvittelin ,että se hakisi ensin maalle jätetyn damin ohjauksella, ennen vedestä hakua. Vesi jäi painamaan ja sinne se molskahti vesidamin perään ,vaikka maaohjaukseen piti mennä. Toisella kerrallakin ,vaikka helpotettiin tehtävää, se yritti vielä veteen karata.

Nyt tein ensin maalle markkerauksen ja haetutin sen. Sitten heitin tennispalloheittimellä vähän pidemmän markkerauksen veteen ja Jane sai purettua suurempaa puhtiaan polskutteluun. Seuraavaksi heitin eri paikkaan veteen kohtuu lähelle, seurautin ja tein markkerauksen maalle tuttuun paikkaan, Onnistui 🙂 sain maamarkin ylös ,eikä karannut veteen... Vaikeutin myös tehtävää ja sain onnistumisia , vaikka välillä vesi jäikin painamaan. Eli näitä luopumisharjoituksia ja varsinkin vedestä, pitää jatkaa.

Sara on vähän rauhaton passissa ja ääntelee. Olisi pitänyt nuorempana panostaa enemmän malttiin, nyt melkein veteraani-ikäisen kanssa  se on vähän vaikeaa opettaa äänettömäksi. Mutta en mä sen kanssa enää kokeisiin mee, kunhan nyt koiran ja omaksi ilokseni reenailen. Tietty Sara on aivan mainio koira myös opetella kouluttamista, kun intoa siltäkään ei puutu.Ja kun on kaksi koiraa, niin on häiriö aina omasta takaa.