11. heinä, 2015

Ohjauksia pelloilla

Treenaaminen ei voi paljon helpommaksi mennä, kun ei tartte kun kävellä ovesta ulos ja viedä dameja pellolle. Heinistä suurinosa tehty ja hevosten talvimuonat turvattu. Jane ja Sara ovat tyytyneet heinäajan pihatarhassa oleiluun. Kiharat ovat minusta siksi oivallisia otuksia, että ne pystyvät olemaan nahoissaan ,vaikkei aina ehtisi tehdä niitten kanssa mitään. Sopii hyvin välillä kiireiselle yrittäjälle.

Vein pellolle kolmeen eripaikkaan dameja kaksi kuhunkin.Tarkoitus oli lähettää koiria haluamalleni damille. Molemmat jouduin siirtämään kertaalleen omalle paikalleen ,kun ne vaivihkaa yrittivät hiippailla pois omalta paikaltaan. Tätä asiaa pitäisi reenata enemmän. Molemmat pysyvät paikallaan kivasti ,kun olen lähellä. Mutta heti kun olen kauempana, riski paikallapysymisen herpaantumiseen kasvaa. Tämä on syy minkä takia kannattais ehkä treenata ihan tavistottista. Itse ohjaukset sujuivat hyvin kummaltakin. Jane meinas kerran karata ohjauksesta toiselle damille, kun ei heti silmillään löytänyt damia. Lähetin tähän damille kauempaa ja olin vähän piilottanut sen heinikkoon. Mutta olin tyytyväinen, että Jane kuitenkin pienestä ärähdyksestä suostui hakemaan ko ohjausdamin. Ja kun nenän otti käyttöön, löytyikin se helposti. Mutku olis niin kivaa vaan juosta täysillä ja napata damit äkkiä 🙂.

Sara taas yllätti mut täysin. Ohjasin huolimattomasti ja Sara lähti 20-30 metriä damista väärään suuntaan, eikä tietty löytänyt damia. Se katsoi minua ja heilautin kättä oikealle, ja huusin oikee ja Sara LÄHTI OIKEALLE JA LÖYSI DAMIN. Kyl nää osaa yllättää, oon mä joskus yrittänyt suuntia opettaa, mut mun mielestä Sara ei ikinä oikeesti  olehiffannut sitä. No , ehkä se on vaatinut vähän pidemmän hautomoajan. Täytyypä koittaa joku kerta uudestaan , ehkä se oli vaan vahinko ? Tai kyl mä tiedän ,kyl se oikeesti varmaan osaa. Se vaan heittäytyy välillä blondiksi, kun ei oo ollu tarpeeksi motivoitunut ehkä. Mustasukkaisuus taitaa olla vahvin pointti yhtäkkiseen asian omaksumiseen. Olen varmaan kuitenkin viimeaikoina tehnyt juttuja enemmän Janen kanssa.