2. elo, 2015

Jane soveltuvuustesti vepessä läpi !

Jane pääsi Salossa 1.8 järjestettyyn vepekokeeseen soveltuvuustestiin. Veneestä hypystä saatiin täydet 25 pistettä.

Esineen vienti meni nollille. Jane otti esineen suuhunsa ja lähti vauhdilla, mutta tökkäsi sitten. Jälkeenpäin tajusin mistä moinen johtui. Se normaalisti lähtee kun telkkä pöntöstä liikkeelle ja niin teki nytkin...Mutta rannassa ollut apuohjaaja sanoi sille samalla myös Vie ja luulen ,että se käsitti sen sanaksi Ei ja hölmistyi täysin. Minä olin itse veneessä ja minun kutsuminenkaan ei auttanut enää tässä kohtaa. Sille on vasta muutaman kerran tosiaan käytetty käskyä Vie ja jos sanan sanoo lyhyesti ,muistuttaa se erehdyttävästi Ei sanaa. Koen tässä kohtaa nyt huonoa omatuntoa ,koska innokas Jane oli selvästi niin ihmeissään ja vähän harmissaankin , kun se ei saanut enää tehdä tehtävää. Niin olin minäkin . Mutta Janella on myös ollut joka kerta ,kun Vie sanaa on käytetty, eri apuohjaaja, eli otan tässä nyt syyn itse niskoille.

 Paineita seuraaviin tehtäviin esineen viennin epäonnistuminen tietysti kasasi, koska soveltuvuustestiä saa yrittää vain kaksi kertaa. Jos sove ei mene läpi eli väh 65 pistettä, ei pääse koskaan enää kilpailemaan Vepessä.

Mutta onneksi sekä veneennouto ,että hukkuvan pelastus sujuivat täysillä pisteillä. Kummastakin saatiin täydet 25 pistettä. Seuraavaksi päästään kisaamaan alokasluokkaan, jossa on aivan vastaavat liikkeet.