7. elo, 2015

Heinätöitä ja vesityötä

Mennyt viikko oli raskas viimeisten heinätöiden takia.

Päätin yrittää laittaa noin 1,5 hehtaarin ala pikkkupaaleihin ja melkein meinattiinkin saada kuivat heinät vinttiin.

Katsoin säätiedoitusta, joka lupaili illaksi yhdeksältä sadetta. Luotin siihen ja kutsuin talkooporukan viideksi-kuudeksi keräämään paaleja. Alotin heinien paalaamisen jo puolilta päivin, ja suurin osa vielä kohtuu hyvätasoisesta timoteiheinäpellosta oli paalattuna kello kolme ,yhteensä 990 paalia. Tässä kohtaa tuli jonkun asteinen jäätyminen, en ymmärtänyt katsoa säätiedotusta uudestaan ja odottelin vaan talkooporukan saapumista. Talkoo porukka alkoi valumaan viiden jälkeen ja niin alkoi sadekkin...Heiniä laitettiin kuitenkin lavetille ja peräkärryille ja ajettiin sateelta turvaan. Viellä yöllä ajoimme heiniä heinäkuivuriin Ypäjälle asti. Heinätyöt jatkuivat myös seuraavalla päivällä, kun purkasin meille jätettyjä heinäkuormia uudelleen pellolla ja illalla takaisin kärryille. Olen useasti miettinyt sanontaa "helppoa kun heinänteko", Mistä ihmeestä moinen sanonta on tullut ?

 Heinähässäkän päätyttyä, ajattelin taas yrittää orientoitua koirien koulutukseen. Jane on tullut ilmoitettua ensiviikon lauantaina, kiharakerhon järjestämään alokasluokan metsästyskokeeseen. Kovasti on vähän aikaa enää kokeeseen ja treenailuun ennen sitä. Mutta ajattelin  yrittää tehdä vaikka joitakin lyhyitäkin harjoiteteita päivittäin tai ainakin jokatoinen päivä. Kröhm, miten tää aika taas meni näin nopsaan. No, tämähän on kuitenkin vain harrastus.

Aamu jo oli tosi kuuma ja päätin lähteä lammelle treenaamaan. Vein koirien kanssa pienen lammen toiselle puolelle pari damia. Janelle jouduin varsin terävästi toistamaan istu käskyä, jottei se ryntäisi damien perään. Sitten mentiin takaisin toiselle puolelle lammea. Jätin yhden damin maahan ja laitoin Janen ensin hakemaan maadamin eteenlähetyksellä. Tämän jälkeen päätin ohjata Janen vesidamille. Jane meni veteen, mutta hieman empien. Sillä ei selvästikään ollut enää muistikuvaa vesidamista. Lähetin sitten Saran veteen ja Sara lähti itsevarmasti damille, mutta palautti rannan kautta. Lähetin nyt Janen ja nyt Jane lähti reippaasti, samaan suuntaan missä Sarankin noutama dami oli. Se sai matkalla sitten hajun tai näki/muisti toisen damin ja löysi sen. Kutsuin heti ja Jane palautti vettäpitkin niinkuin halusinkin.

Heitin vielä rannasta kaksi damia ja laitoin Saran hakemaan ensimmäisen. Luovutus jäi siltä veteen. Jane haki myös omansa . Se selvästi meinasi palauttaessa lähteä rantaan entiseen lähetyspaikkaan ,mutta kovasti kutsumalla sain palautuksen suoraviivaiseksi lähetyspisteeseen. Paljon olisi tekemistä vielä metsästyskokeita silmälläpitäen, mutta täytyy ottaa koe hyvänä maksettuna harjoituksena. Kiharakerhon järjestämään "omaan" kokeeseen on kuitenkin kiva mennä. Jäsenet ovat ilmoittaneet 16 koiraa, joten kiharoita taitaa 15 koiran kokeessa olla suurin osa 🙂