31. loka, 2015

Hormooneja ja muiden koirien hajuja

Janen juoksu on jämähtänyt paikoilleen. Perjantainkin progesteroni arvo oli alle 1. Eli Jane on edelleen esikiima vaiheessa.

Soittelin uudelleen klinikalle ja kyselin asiasta. Eräs hoitaja lohdutteli minua, että hänellä oli ollut kerran omalla kultaisella noutajalla juoksunalku aivan vastaava. Mutta kun progesteroni arvo oli alkanut kolmen viikon odottelun jälkeen vihdoin nousemaan, oli juoksu kehittynyt sitten normaalisti ja tuloksena oli ollut pakastesiemennyksestä 11 pentua.  Seuraava progesteroniarvo suositeltiin otettavaksi  Janelta ensiviikon puolenvälin paikkeilla.

Olen miettinyt , josko Saran steriloinnilla olisi nyt ollut vaikutusta Janen juoksun kulkuun. Janekun on aina aloittanut juoksunsa pari päivää Saran juoksunalun jälkeen. Sara tuli leikkautettua nyt syyskuun puolenvälin jälkeen, viime hetkellä ennen todennäköistä seuraava juoksuaikaa. Kovasti Jane haistelee Saraa ,josko jotakin alkaisi tapahtua. Tästä sain kuningasidean viedä Jane kävelylle alueelle , jossa asustelee muita koiria.

 Eilen kävin kylätiellä kävelemässä koirien kanssa. Jane merkkaili kovasti ja oli kovin kiinnostunut muiden koirien hajuista. Myös tänään kävimme Janen kanssa kävelyllä rivitaloalueella seuranamme  Pirkko ja hänen Kleinpitznartut. Kova merkkailu jatkui ja Kleinpitzit olivat kovasti kiinostuneita Janen hajuista. Toivottavasti nämä kaupunkien tuoksut nyt saisivat Janen progesteroni hormoonit nousemaan. Mutta eihän luonnolle mitään voi,  otetaan se vastaan mitä tulee, muutakaan ei oikein voi .