15. tammi, 2016

Lenkkeilyä ja pikkuhiljaa viriävää harrastuneisuutta 2016

Joulukuussa  ja nyt tammikuussakin olen lenkkeillyt Janen ja Saran kanssa  tyyliin "aivot narikassa". Peurat eivät ole häiriköineet enää olemassaolollaan ja sitä myötä ovat Jane ja Sara päässeet kirmaamaan myös vapaana. Jane ja Sara ovat puuhastelleet myös tallikoirina. Niiden lempiharrastus on leipien etsintä ja niiden jemmaaminen. Lumen tultua olen hiihtänyt peltoja ympäri ja kivasti koirat ovat kulkeneet mukana, välillä metsässä poiketen, mutta kuitenkin minua silmälläpitäen.

Tällä viikolla koirat ovat saaneet muutakin aktivitettia. Janen kanssa aloitin Rallytoko-kurssin ja Saran kanssa aloitettiin Dobo-kurssi. Ihanaa treenata sisätiloissa. Kyllä koiraharrasteet jäisivät näillä keleillä muuten aika lyhyeen, varsinkin kun tekee ulkona kokopäivän töitä.

Olen muutamia kertoja tutustunut Rallytokoon Salon Seudun Noutajien järjestämillä lyhyillä kursseilla ja innostus lajiin on jäänyt kytemään. Rallytoko-kisoissa on erillaisia ratoja, joissa on erilaisi kylttejä, joiden mukaan tehdään erilaisia liikkeitä;esim. suunnan vaihtoja, erilaisia pyörähdyksiä ja vauhdin vaihdoksia.

Jane harjoitteli ensimmäisellä kurssikerralla takapään käyttöä alustalla. Etutassut piti pitää alustalla ja samalla liikuttaa takajalkoja. Lisäksi harjoiteltiin sivulle tuloja edestä, ja sivulta eteentuloja. Takapään hallinta on ilmeisen tärkeä Rallyssa, koska siinä on niin paljon erilaisia kierähdyksiä ja pyörähdyksiä

Sara pääsi kanssani Dobo- kurssille. Dobossa, sekä koira että ohjaaja tekevät pallojen ja tasapainolautojen avulla liikkeitä, jotka kehittävät erityisesti vartalon syviä lihaksia. Sara teki lämmittelyliikkeinä mun jalkojen välistä kulkemista kumpaankin suuntaan. Siinä huomasi Saran toispuolisuuden. Saran oli paljon hankalampi mennä jalkojeni välistä oikealle, kun taas vasemmalle se meni varsin ketterästi. Sara harjoitteli myös tasapainolaudalla tassujen pitämistä ja myös minä yritin keikkua välillä laudalla Saran huilatessa. Dobo-pallollekin Sara lopulta uskaltautui kiipeämään, vaikka se kovin horjuvaa näin ensimmäisellä kerralla olikin. Minä pidin jaloilla pallosta kiinni, varsin tehokasta treeniä sekin. Kaikenkaikkiaan myös itse jouduin olemaan varsin aktiivinen. Yllätyin seuraavana päivänä, koska ihan oikeasti tunsin tehneeni töitä olemattomilla syvillä lihaksillani, vaikka ensimmäinen kerta oli enemmänkin lajiin tutustumista. Sekä Jane ,että Sara olivat valtavan innostuneita uusista harrasteistaan.