5. touko, 2016

2.5 Masku

Käytiin viime maanantaina myös "Katin koirakoulussa". Janen kavereina oli nuori kiharauros Hero ja kiharanarttu Helkky. Meillä oli oikein mukava ja antoisa kolmetuntinen. Oppia tuli taas lisää mm. koiran pillipysäytykseen, lähihakuun, markkeerauksiin ja linjoihin. 

Tehtäviä tehtiin sopivasti jokaiselle koiralle ja välillä hengailtiin "passissa". Jane ja Helkky tekivät hieman vaativampia tehtäviä ja niiden huilatessa Hero teki sille sopivia tehtäviä.

Kotona ollaan taas totuttu tekemään sopivan kivoja onnistuneita harjoituksia. Kati teki meille haasteellisia, muttei kuitenkaan mahdottomia tehtäviä.  

Opin taas lisää koirastani. Janen tahti ei juurikaan hiipunut missään vaiheessa, vaikka sitä jouduttiin useasti kieltämään sen yrittäessä noutaa "väärää" damia tai se jouduttiin muuten kutsumaan tehtävän epäonnistumisen takia pois tehtäväalueelta. Sen paineistumisen huomasi palautuksista. Se haki vauhdila myös kerran kielletyt damit, ( viimeistelemällä kettuloikalla), mutta damia riepoteltiin palautuksessa narusta ja pudoteltiin. 

Itse sain myös ahaa elämyksiä omassa tekemisessäni. Olen palkannut Janea katsekontaktista ,mutta varsinkin markkeerauksessa katsekontakti ei ole kovin hyvä asia. En ole osannut päästää Janea noutoon, sen katsoessa damille päin, vaan herkästi tuijottelemme toisiamme ! Tässä kohtaa sen on hirvittävän hankala ymmärtää kumman kahdesta damista haluaisin sen noutavan !?  Teimme Janelle lopuksi selventävän harjoituksen:Tehtävässä pidimme rintamasuunnan heitettyä damia kohti. Sitten käänsimme rintamasuunnan toista heitettyä damia kohti. Sitten käänsimme rintamasuunnan takaisin ensimmäistä damia kohti ja annoin sille noutokäskyn. Varsin yksinkertainen ja hyödyllinen harjoitus , jossa Jane päästettiin noutamaan vasta, kun sen rintamasuunta oli damia kohti ja se katsoi damiin päin (eikä ohjaajaan!). Harjoituksen tarkoitus oli myös , saada se luopumaan ensimmäisestä damista ja noutamaan sen damin , jonka ohjaaja haluaa.